Dita e 5: “Ne qëndrojmë për paqe dhe drejtësi”

Dita e pestë e protestave, 9 Maj, filloi përballë ndërtesës së qeverisë, pasiqë policia parandaloi protestuasit të shkojnë tek monumenti i Çliruesve të Shkupit, ku kishin për qëllim të vendosin lule për të shënuar Ditën e Fitores. Me një minutë heshtje për nder të personave të vrarë në Kumanovë, protesti ishte i vogël dhe i qetë, pa britma dhe përdorim të pajisjeve me zë.

Foto: Ilona Olehlova

Foto: Ilona Olehlova

Prej aty, protestuesit lëvizën drejt zyrës së Delegacionit të Bashkimit Europian. Duke thirur “Pse je e pazëshme, Europë?” demonstruesit pyesnin se çka ka ndërmarrë BE-ja lidhur me varrimin e demokracisë në një shtet kandidat për anëtarësim.

Në fund të protestës një pjesë e demonstruesve vizituan kampin e nxënësve të shkollave të mesme të cilët po protestojnë kundër reformave të këqija arsimore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *