Ден 7: Свеќи, цвеќиња и мирен собир за вториот ден на жалост

Day 7

Фото: Весна Илиевска

Граѓаните на 11 мај мирно се собраа пред Владата со цел да оддадат почит на загинатите полицајци во настаните во Куманово. Граѓаните кои се собраа исто така повикаа на солидарност со семејствата на жртвите, со граѓаните на Куманово, но и со притворените активисти од протестите што почнаа на 5 мај.

За време на собирот, во соработка со Црвениот крст, се организираше акција за собирање на средства за поддршка на семејствата од Куманово. Беа собрани 22.615 денари. Додека траеше ова, граѓаните палеа свеќи, положуваа цвеќе и оставаа пораки со сочувство за осумтемина полицајци кои го загубија животот во акцијата во Куманово викендов.

Денес се планира да се продолжи во протестите, во 18:00 пред Влада.

Фото: Весна Илиевска

Фото: Весна Илиевска

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *