Поддршка преку границите

Во поддршка на протестите во Македонија, се организираат протестни собири на 17 мај и во Амстердам, Лондон, Брисел,  Берлин и Љубљана. Во Лондон, најавениот марш за 17 мај од Хајд Парк до македонската амбасада, ќе продолжи секоја недела, во исто време, до исполнувањето на барањата за оставка, ослободување уапсените активисти и формирање нова Влада што ќе озвоможи и спроведе процеси за реформи и  демократизација на институциите.

Повеќе информации на следните линкови за Амстердам, Лондон и Љубљана. Претходни собири се оддржаа во Белград и Сараево на 12 мај.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *