Mos i lejoni të ikin nga shteti!

FullSizeRender (3)

Përgjegjësia për tejkalimin e detyrës së Ministrit për transport dhe lidhje Mile Janakievski dhe drejtorit të mëparshëm te Agjencionit per siguri dhe kundërzbulim, Sasho Mijalkov, nuk mbaron me dorëheqjen e tyre. Ata duhet të largohen tërësisht nga skena politike, të marin përgjegjësi ligjore para trupit gjykues të pavarur dhe jopartiak. Në përputhshmëri me përfundimet e procesit gjyqësor, nëse dëshmohet përgjegjësi penale, duhet ta kthejnë pjesën e vjedhur.

FullSizeRender (1)FullSizeRender (2)

Me 2 Qershor 2015, një grup aktivistësh së #Protestiram (#Protestoj) simbolikisht e bllokuan pjesën për fluturim në aeroportin “Aleksandri i Madh”. Me “fletëarrest” në duar, ata donin të përkujtojnë se vakumi i krijuar nga negociatat politike, Janakievski dhe Mijalkov janë të lirë të largohen nga vendi dhe juridiksioni i Republikës së Maqedonisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *