Drejtësi për Martinin!

“Familja e Martin Neshkovskit, gjegjësisht nëna dhe axha i tij sot në Prokurorinë Publike dorëzuan padi penale kundër Gordana Jankulloskës, Dejan Mitrevski-Urko, kryeministrit Nikola Gruevski dhe ish drejtuesit të DSK, Sasho Mijallkov.

Siç thuhet në padinë e dorëzuar nga ana e familjes, kundër Urkos padia është për dhënie të urdhërit gojor në kundërshtim me nenin 154 të Ligjit për urdhëra të brendshme, kur ka përcaktuar policin Igor Spasov për sigurim të hapësirës gjatë festimit të VMRO DPMNE të fitores në zgjedhjet parlamentare, i cili e ka vrarë Martin Neshkovskin me 06.06.2011. Kundër Jankulloskës, në padinë është e shënuar se ajo nuk ka përgatitur urdhër me shkrim në përputhje me nenin 154, dhe së bashku me Gruevskin dhe Mijallkov me vetëdije dhe me qëllim kanë mbuluar hulumtimin me qëllim që të ndalojnë dëmtim të MPB dhe vetes.

Xhaxhai i Neshkovskit ka paralajmëruar protestën e nesërme me moton “Vrasje që nuk guxon të qëndroj në fshehtësi”, në të cilin do të shënohet 4 vjetori i vdekjes së të riut Martin Neshkovski. Protesta do të mbahet në ora 18 para Qeverisë në anën e rrugës “Kliment Ohridski”,” lajmëron Nova TV.

#Protestoj e mbështet protestën dhe thërret në përgjigje masive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *