Marsh i solidarizim: Një kilometer në këpucët e të arratisurve

Përveç qytetarëve të varfër, tashmë një kohë të gjatë përditshmëri e jona janë edhe pamjet e emigrantëve të rraskapitur që mundohen ta kalojnë Maqedoninë. Arratisen prej luftrave, kërcënimeve në kërkim të një jete më të mirë. Për ta Maqedonia është vetëm një stacion i rrugtimit, por për dhimjet që po kalojnë në shtetin tonë dëgjojm, lexojm dhe shofim me sytë tnaë, si nga mediume vendore si nga mediume ndërkombëtare.

Nga dëshmitë e tyre, prindër të rinjë e fmijë dëgjojmë se janë në shëjestër të grabitjeve, sjellje të njetë me ta kanë edhe forcat policore duke i trajtuar ata si kriminel, në të njejtën kohë forcat policore i terorizojnë si refugjatet ashtu si dhe qytetarët. Prej kur mediat ndërkombëtare raportuan mbi sekretin publik për grupe kriminele që bëjnë tarfikim me migrantët në regjionin e Lipkovës në vend se ti burgos trafikuesit policia i burgosi emigrantët të cilët tash më gjenden të mbyllur në Qendrën e pranimit për emigrant në Gazi Babë.

Prandaj, në solidarizim me emigrantët dhe qytetarët e Maqedonisë që jetojnë jashtë qyteteve të mëdha, në pjesë që ky sistem – regjim nuk i përfilli, #Protestoj dhe i ftoj qytetarët e mij të bashkangjiten në ketë Marsh për solidarizim kunder diskriminimit dhe ksenofobisë. Më 15 qërshor, të hënën në ora 18:00 do të mbildhemi në këndin e bulevardit “Kliment Ohritski” para qeverisë dhe do nisemi drejt Qendrës së pranimit për emigrant në Gazi Babë ku do bëhet leximi i te drejtave të emigrantëve.

Të ecim nga vendi ku krijohen politika të flliqura diskriminuese deri atje ku shofim padrejtësitë ndaj emigrantëve që krëkojnë një jetë më të mirë.

Fati i emigrantëve në Qendrën e pranimit është simbol për kushte çnjerzore dhe rreziqet me të cilat përballen bashkëqytetarët tanë, Te mbullur dhe të detyruar mizërisht ,të dëbohen ose të ëndërrojne për migrim jasht vendit ne kerkim te siguris dhe një jetese më të mirë.

Ne duam një shtet që do të grantojë mbrojtje të përkoshme për kalimtartë në këtë vend. Kërkojmë kushte të barabarta të jestesës në gjithë Maqedoninë, pavarësisht nga gjeografia dhe struktura e vendbanimeve, sepse ne qytetarët e saj nuk duam një të ardhme në të cilën do mendojmë prej kujt të fshihemi apo ku të ikim në kërkim të një jete më të mirë!

Kyçu edhe ti #Protestoj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *