Kthehemi në rrugë! Prej 5 Maj deri në fund!

foto: Nebojsha Gelevski

foto: Nebojsha Gelevski

Të premten, 5 qershor, në Shkup, pas një ndalimi të shkurtër të protestave, protestuesit përsëri u kthyen në rrugë. Saktë një muaj pas protestës së 5 majit, kur policia përdoroi dhunë brutale gjatë zmbrapsjes së protestuesve, ata protestonin për drejtësi dhe liri.

Duke u nisur prej hapësirave më të fituara drejt atyre të rejave, protesta filloi në ora 18:00 prej hyrjes drejt Qeverisë në bulevardin “Shën Kliment Ohridski”. Prej aty disa qindra demonstrues u drejtuan kah Ministria e drejtësisë ku thirrën për drejtësi dhe përgjegjësi për ndodhitë e 5 majit.

foto: Nebojsha Gelevski

foto: Nebojsha Gelevski

Duke thirrur “Nuk ka drejtësi, nuk ka paqe!” dhe “Nga 5 Maji deri në fund!”, protestuesit simbolikisht e mbaruan protestën para bibliotekës “Vëllezërit Miladinov”, ku më 5 Maj forcat policore kryen hyrje të dhunshme, duke i maltretuar dhe duke i arrestuar studentët. Ato aty, mes tjerash, thanë : “shtëpitë tona të vërteta kanë qenë dhe do jenë shkollat, universitetet dhe bibliotekat. Mirëserdhët në shtëpi!”

foto: Nebojsha Gelevski

foto: Nebojsha Gelevski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *