Не сме заборавиле! Оди си ТодорOFF!

фото: Ванчо Џамбаски

фото: Ванчо Џамбаски

На 9 јуни, 121 ден, односно четири месеци од смртта на малата Тамара Димовска, неколку стотици граѓанки и граѓани се собраа на протест на кој уште еднаш се побара оставка и одговорност од Министерот за здравство, Никола Тодоров.

Во говорот на зборното место на булеварот Св. Климент Охридски се истакна дека ниту оваа, ниту каква било идна, вклучително преодна влада, не е прифатлива со Никола Тодоров како нејзин член.

фото: Ванчо Џамбаски

фото: Ванчо Џамбаски

Демонстрантите маршираа до Министерството за здравство. Таму, мајката на Тамара уште еднаш побара правда за смртта на својата ќерка. Таа замоли случајот да не се партизира и изрази надеж дека тој ќе има позитивно влијание во справувањето со слични случаи во иднина. Потоа, како и на претходните протести, беше оставен простор граѓаните јавно да споделат свои мислења со присутните.

фото: Ванчо Џамбаски

фото: Ванчо Џамбаски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *