“Na ndihmoni, njerëz të Maqedonisë!”

foto: Nebojsha Gelevski

foto: Nebojsha Gelevski

Pjesa e thirrjes së një emigranti i mbyllur në qendrën pranuese në Gazi Baba Shkup, i cili j’u drejtua me falënderime qytetarëve të Maqedonisë të cilët me 15 qershor organizuan marsh solidariteti me emigrantët të cilët kalojnë nëpërmjet këtij shteti.

“I lëmë familjet tona në zjarr! Kemi nevojë për liri që të mundemi ti sjellim familjet tona. Në nuk jemi kriminel. Në jemi njerëz të edukuar, mjekë… Qytetarë, ashtu si ju! Ne nuk kemi problem me njerëzit e Maqedonisë. Ne jemi këtu për ta kaluar shtetin. Policia na thotë “Po kaloni ilegalisht!” Kaluam nëpër Turqi, Greqi, Bullgari, dhe të gjithë na dhanë kohë për tu larguar. Por këtu në e humbim kohën, derisa ligjet të ndryshohen dhe askush nuk na mbështet. Policia na thotë se është në dorë të Gjykatës; gjykata nuk intervenon. Ndërsa në i lëmë familjet tona në zjarr, në luftë… Shkojmë në Evropë që të mund tu ndihmojmë atyre që ngelën në Siri, Afganistan, Irak, Pakistan. Këtu qëndrojmë në kushte shumë të këqija dhe na duhet mbështetja juaj, na duhet mbështetja nga qeveria juaj, nga parlamenti juaj, ndërkaq po e presim këtë mbështetje aq gjatë, askush nuk e ndegjon zërin tonë, këtu po vdesim! Jemi në gjendje shumë të keqe dhe ju jeni te vetmit që mund t’na ndihmoni prej këtu e tutje. Mafia na sulmon, njerëz që duan të na marin paratë, dhe ato pastaj ikin dhe e kalojnë kufirin, ndërsa në jemi këtu për çka? Ato neve nuk na mbështesin, mbështesin ato që i paguajnë, dhe në skemi aq shumë para që të paguajmë mafian… Ju jeni të vetmit që na mbështetni, na duhet ndihma juaj! Na nxirrni prej këtu, po vdesim!

Na ndihmoni, njerëz nga Maqedonia!”

 

Më shumë foto nga marshi mund t’i gjeni këtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *