Кога учат студентите?

На четвртиот ден од граѓанските протести, студенти го блокираа главниот булевар во Скопје, Партизански одреди, во делот пред градската библиотека Браќа Миладиновци. Со книги в рака, тие протестираа против насилниот упад на специјални полициски служби во градската библиотека што се случи во вечерните часови на 5 мај 2015 година. Во лов на демонстранти, полицијата брутално влезе во библиотеката, тепаше и повреди неколкумина студенти под изговор дека студенти не учат по 23 часот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *