Уапсени и во притвор студенти од Студентскиот пленум

Протести, ден 4. По телефонски повик за информативен разговор, полицијата апси и притвора студенти од Студентскиот пленум откако тие уредно ќе одговорат на повикот. Уапсени се осуммина, а двајца веќе се изведени пред истражен судија и одредена им е мерка, осумдневен притвор. Се товарат со дело спречување службено лице во вршење службена должност. Хелсиншкиот комитет им нуди бесплатна правна помош. Студентскиот пленум апелира со порака до студентите за три чекора како да се заштитат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *