Tag Archives: видео

Активистите за себе и за протестите

Дебата со некои од активистите во организација на Радио МОФ за историјата на протестите, нивните лични видувања и очекувања.

Жив штит од демонстрантите во одбрана на полицајците (06.05.2015)

Присуството на провокатори на протестите е очигледно. Се појавуваат во помали групи од страна, носат качулки и маски и нивната единствена цел е провоцирање на полицијата. Но, нашите протести се НЕНАСИЛНИ.

Додека првиот ден провокаторите успеаја во целта и испровоцираа насилен судир со полицијата, веќе вториот ден тие беа попречени во намерата.

Кога се појавија пред собранието и почнаа да фрлаат со предмети кон специјалците, тие беа конфронтирани. Набргу, поголема група мирни демонстранти, претежно млади девојки, формираа жив штит околу полицијата.

Извор за видеото: Телма